نرم افزار ویرایش فایل های ویدئویی با Wondershare Video Editor 4.0.1
آموزش نرم افزار
نرم افزار Wondershare Video Editor یکی دیگر از نرم افزار کاربردی در زمینه ویرایش و میکس فیلم و فایل های ویدئویی میباشد. توسط این نرم افزار که کار با آن بسیار ساده تر از نرم افزار های مشابه میباشد میتوانید به راحتی فایل های ویدئویی خود را ویرایش کرده، بر روی آن ها افکت گذاشته و آن را به فرمت های دیگر تبدیل نمایید. من محمدرضا مقدم هستم،در ادامه با آموزش نرم افزار Wondershare Video Editor با من همراه باشید.
آنچه با خواندن این آموزش می آموزید:
- آشنایی با محیط نرم افزار Wondershare Video Editor
- میکس فیلم و فایل های ویدئویی
- کار با افکت های پیشفرض نرم افزار
- صداگذاری بر روی فیلم
- ساخت فایل نهایی ویدئو (خروجی)
و…
نکته: من این آموزش را در محیط نسخه ۳.۰.۰ نرم افزار Wondershare Video Editor تهیه کرده ام. البته شما میتوانید از نسخه های جدیدتر این نرم افزار نیز استفاده کنید.
آشنایی با محیط این نرم افزار
بعد از اجرای نرم افزار با این تصویر روبرو خواهید شد:
از بخش Create New Movie میتوانید یک پروژه جدید در نرم افزار باز کرده و نوع آن را انتخاب کنید. زیر مجموعه های این بخش عبازتند از:
Wide Screen 16:9 : با انتخاب این گزینه پروژه ای جدید با نسبت تصویر عریض ایجاد خواهید کرد.
Standard 4:3 : با انتخاب این گزینه پروژه ای جدید با نسبت تصویر استاندارد ایجاد خواهید کرد.
Open Recent : از این بخش با انتخاب گزینه Open پنجره مربوط به محل ذخیره پروژه هایی که تا کنون ذخیره کرده اید نمایش داده خواهد شد که شما با انتخاب پروژه مورد نظر و کلیک بر روی گزینه Open میتوانید نسبت به ادامه ویرایش پروژه های نیمه کاره خود بپردازید.
با انتخاب گزینه Tutorials موجود در بالای تصویر نیز میتوانید به صورت آنلاین به ویدئو های آموزشی این نرم افزار دسترسی داشته باشید.
حال همان طور که گفته شد از بخش Create New Movie یک گزینه را انتخاب کنید تا وارد مرحله بعد این آموزش شویم. (انتخاب گزینه مناسب با توجه به نیاز شما میباشد ، من در این آموزش گزینه Wide Screen 16:9 را انتخاب کرده ام).
با انتخاب گزینه مناسب، نرم افزار به اجرا در می آید. حال به توضیح ۳ قسمت اصلی این نرم افزار میپردازیم.
۱- از این قسمت با انتخاب گزینه Media میتوانید نسبت به وارد کردن فایل ویدئویی / صوتی اقدام کنید. همچنین گزینه های دیگر این بخش نظیر Text , Effect , Rip و… تنها برای اضافه کردن افکت به داخل فایل ویدئویی مورد استفاده قرار میگیرند.
۲- در این بخش پیشنمایشی از فایل ویدئویی وارد شده نمایش داده میشود.
۳- این بخش (Timeline) اصلی ترین قسمت این نرم افزار میباشد. زیرا با استفاده از این بخش میتوان فایل های ویدئویی را میکس کرد، بر روی آن ها صداگذاری کرد، و به مدیریت آن ها پرداخت.
تا این لحظه با محیط این نرم افزار به طور کلی آشنایی پیدا کرده اید. در ادامه میخواهیم وارد جزئیات شویم و به نحوه وارد کردن فایل های ویدئویی و همچنین ویرایش یک فایل ویدئویی بپردازیم.
وارد کردن فایل ویدئویی در نرم افزار
برای وارد کردن فایل ویدئویی در نرم افزار، کافیست بر روی Import کلیک کنید. حال پنجره جستجو در فایل های سیستم باز خواهد شد که شما در این پنجره با رفتن به محل ذخیره فایل ویدئویی خود و انتخاب فایل ویدئویی مورد نظر میتوانید آن را در نرم افزار وارد نمایید.
با انجام این کار ملاحظه خواهید کرد که فایل انتخاب شده وارد نرم افزار شده و از سمت راست نرم افزار میتوانید پیشنمایشی از ویدئو وارد شده را تماشا کنید.
حال باید فایل ویدئویی خود را برای ویرایش آماده سازی کنید. برای این کار از سمت چپ نرم افزار بر روی فایل ویدئویی خود کلیک کرده و آن را به قسمت پایینی نرم افزار (Time line) و در بخش Video کشیده و رها کنید.
نکته : این کار را میتوانید برای سایر فایل ها (صوتی، عکس و..) نیز انجام دهید.
ویراش و میکس فایل ویدئویی وارد شده
تا این مرحله به راحتی میتوانید فایل ویدئویی را وارد نرم افزار کنید.
اما با استفاده از نوار Timeline موجود در ناحیه پایینی نرم افزار میتوان به راحتی به ویرایش و میکس فایل ویدئویی خود بپردازید. به طوریکه میتوان چندین فایل ویدئویی را کنار هم قرار داده یا جلوه خاصی را در زمان مورد نظر در ویدئو نمایش دهید.
در این نوار با توجه به زمان فایل ویدئویی شما، میتوانید بازه زمانی این ناحیه را کم و زیاد کرده تا بتوانید در امر ویرایش ویدئوی موردنظرتان دقیق تر عمل کنید.
برای زیاد و کم کردن این بازه میتوانید بر روی نواری که بازه زمانی را مشخص میکند کلیک کرده و به سمت چپ یا راست حرکت دهید.
مثال: در این قسمت ابتدا میخواهیم مثالی در رابطه با نحوه زمان بندی نمایش افکت،عکس،ویدئو و… دلخواه در زمان مورد نظر را عنوان کنیم.
هدف از این مثال آشنایی شما با عمل میکس در این نرم افزار میباشد.
فرض میکنیم یک افکت در کنار ویدئو مورد نظرتان میخواهید اضافه کنید. همچنین میخواهید این افکت در ثانیه ۱۰ ویدئو شما نمایش داده شود.
پس همانند تصویر زیر بعد از وارد کردن افکت مورد نظر به ناحیه Timeline با جابه جایی این افکت به سمت راست آن را در ثانیه ۱۰ قرار میدهیم. با این کار در ثانیه ۱۰ از ویدئو مورد نظرمان، این افکت اجرا خواهد شد ( همانند تصویر زیر)
این توضیح مقدماتی فقط جهت آشنایی شما با نحوه میکس با استفاده از این نرم افزار میباشد، تا در ادامه که به نحوه اضافه کردن افکت ها نیز میپردازیم به مشکل بر نخورید و به راحتی بتوانید افکت های مورد نظر خود را بر روی ویدئو اعمال کنید.
اضافه کردن جلوه ای ویژه به ویدئو
با استفاده از بخش Text , Effect , PIP , Transition , Intro/Credit این نرم افزار قادر خواهید بود تا افکت هایی در ویدئو مورد نظر اعمال کنید.
عملکرد این گزینه های عبارتند از :
Text : از طریق این گزینه میتوانید نوشته دلخواه خود را در ویدئو نمایش دهید.
- برای اعمال این افکت به ویدئو کافیست از این بخش بر روی سبک مورد نظر خود کلیک کرده و آن را در بالای ویدئو وارد شده در بخش Timeline قرار دهید.
برای تغییر نوشته مورد نظر، از قسمت Timeline بر روی افکت وارد شده کلیک کنید، و از قسمت بالایی نرم افزار نوشته مورد نظر خود را تایپ کنید.
Effect : با استفاده از این بخش میتوانید بر روی ویدئو افکت هایی قرار داده تا نوع نمایش فایل ویدئویی را تغییر دهید مثلا ویدئو را تار کنید یا رنگ ها را کم رنگ نمایش دهید و….
- برای اعمال این افکت به ویدئو کافیست از افکت های نمایش داده شده، جلوه مورد نظر خود را انتخاب کرده و آن را در بالای ویدئو وارد شده در بخش Timeline قرار دهید.
pip : از این بخش میتوانید جلوه های کارتونی پیشفرضی که در نرم افزار موجود میباشد را بر روی ویدئو مورد نظر خود اعمال کنید.
- برای اعمال این افکت به ویدئو کافیست بر روی شکلک دلخواه کلیک کرده و آن را در زیر ویدئو وارد شده، یعنی در بخش PIP در ناحیه Timeline قرار دهید
Transition : از این قسمت میتوانید نوع جلوه پایانی ویدئو را مشخص کنید.
- برای اعمال این افکت به ویدئو کافیست بر روی افکت مورد نظر کلیک کرده و آن را از ناحیه Timeline به داخل فایل ویدئویی مورد نظر کشیده و رها کنید.
Intro/Credit : از این قسمت میتوانید برای ویدئو تیتراژ یا معرفی نامه کوچکی درست کنید.
- برای اعمال این جلوه ابتدا سبک مورد نظر خود را انتخاب کرده و آن را به داخل ویدئو وارد شده از ناحیه Timeline وارد کنید.
برای تغییر نوشته این جلوه نیز، از قسمت Timeline بر روی جلوه اعمال شده کلیک کرده و از قسمت بالایی نرم افزار نوشته مورد نظر خود را تایپ کنید.
تغییر مدت زمان جلوه اعمال شده :
برای تغییر زمان جلوه اعمال شده، کافیست از ناحیه Timeline بر حاشیه کناری جلوه وارد شده کلیک کرده و به سمت چپ و یا راست حرکت دهید، با این کار زمان اعمال جلوه مورد نظر کم و زیاد خواهد شد.
ضبط صدا و اعمال آن در ویدئو
برای اعمال صدای خود بر روی ویدئو، کافیست از بالای ناحیه Timeline بر روی آیکون میکروفون (Record a voiceover) کلیک کرده و با انتخاب دستگاه صبط کننده (Device) و نوع ورودی (Input) و در آخر با کلیک بر روی آیکون ظبط صدا برنامه نسبت به صبط صدای خود اقدام کنید.
ذخیره پروژه در حال ویرایش
در مواقعی ممکن است به دلایل مختلف، پروژه ای که در حال ویرایش آن هستید را ذخیره کرده تا بعدا دوباره به ادامه ویرایش آن بپردازید.
برای این کار، بر روی دکمه ای که در بالا و سمت چپ نرم افزار میباشد کلیک کرده و از گزینه های نمایش داده شده، Save As را انتخاب کنید.
با این کار پنجره جستجو در فایل های کامپیوتر باز خواهد شد که شما با انتخاب مکان مناسب، و با انتخاب گزینه Save میتوانید نسبت به ذخیره پروژه اقدام کنید.
حال هر موقع که قصد ادامه ویرایش فایل ویدئویی مورد نظر را داشتید، کافیست فایل ذخیره شده را اجرا کرده تا بتوانید به ادامه ویرایش فایل ویدئویی بپردازید.
ساخت فایل نهایی ویدئو (خروجی)
حال به توضیح آخرین و مهمترین قسمت این نرم افزار، یعنی تعیین خروجی ویدئو و تنظیمات آن میپردازیم.
نکته: برای خلاصه گویی و شلوغ نشدن این آموزش از توضیح ۲ سربرگ این قسمت که کاربرد کمتری دارند صرف نظر شده است.
برای خروجی گرفتن از ویدئو ویرایش شده، از سمت راست نرم افزار بر روی دکمه Create کلیک کنید.
با انجام این کار پنجره Output باز خواهد شد.
حال به توضیح تک تک گزینه های این قسمت میپردازیم:
Device : اگر میخواهید فایل خروجی ویدئو را با فرمت گوشی های موبایل، دستگاه های بازی، و… بگیرید، از این گزینه استفاده کنید.
به این صورت که بعد از کلیک بر روی سربرگ Device به تنظیمات این سربرگ دسترسی خواهید داشت.
از طریق گزینه Device میتوانید نوع دستگاه مورد نظر را انتخاب کنید.
در کادر روبرویی گزینه Name نیز میتوانید نام فایل خروجی را تعیین کنید.
با کلیک بر روی آیکون پوشه موجود در کادر گزینه Save to پنجره جستجو در فایل های کامپیوتر با خواهد شد که در آن میتوانید محل ذخیره سازی فایل خروجی را مشخص کنید.
با کلیک بر روی فلش کناری گزینه Advanced Settings نیز میتوانید به تنظیمات پیشرفته تری از قبیل تعیین رزولیشن ، تعیین کیفیت ویدئو و صدای آن، تعیین فریم ویدئو و…. دسترسی داشته باشید.
حال بعد از اعمال تنظیمات مورد نظر، برای ساخت فایل خروجی ، بر روی گزینه Create کلیک کنید.
Format : اگر میخواهید فایل خروجی ویدئو را از فرمت دلخواه خود بسازید، از این گزینه استفاده کنید..
با انتخاب این سربرگ تنظیمات آن باز خواهند شد.
از طریق گزینه Profile میتوانید نوع فرمت خروجی ویدئو رو مشخص کنید.
در کادر روبرویی گزینه Name نیز میتوانید نام فایل خروجی را تعیین کنید.
با کلیک بر روی آیکون پوشه موجود در کادر گزینه Save to پنجره جستجو در فایل های کامپیوتر باز خواهد شد که در آن میتوانید محل ذخیره سازی فایل خروجی را مشخص کنید.
با کلیک بر روی فلش کناری گزینه Advanced Settings نیز میتوانید به تنظیمات پیشرفته تری از قبیل تعیین رزولیشن ، تعیین کیفیت ویدئو و صدای آن، تعیین فریم ویدئو و…. دسترسی داشته باشید.
حال برای ساخت فایل خروجی ، بر روی گزینه Create کلیک کنید.
امیدوارم این آموزش توانسته باشد نیاز های شما را در زمینه کار با این نرم افزار رفع کند. تا آموزشی دیگر موفق و پیروز باشید.